Kristallen i rummet

Det sägs att, när man har en kristall i fönstret så renar den rummets energier, då reflekterar den regnbågens alla vackra rena färger inne i rummet och det känns rent och klart, jag har en kristall i varje rum och kök.

Recept på Mörkt hälsobröd

Hälsobröd 2 stycken🍞5 dl vetemjöl🍞3 dl rågsikt🍞2 dl grahamsmjöl🍞4 dl blandade gryn (1 dl av var sort) solrosfrön, hirsfrön, linfrön & rågkross 🍞1 tsk salt🍞4 tsk bikarbonat🍞1 liter lättfil🍞0,5 dl olja (raps- eller solrosolja)🍞2 dl mörk sirap🍞blanda de torra ingredienserna🍞rör ned filen, oljan och sirapen🍞blanda allt väl🍞häll smeten i två smorda och bröade 1,5 liters formar🍞grädda i 175 grader ca 100 minuter (1 timma och 40 minuter)🍞bikarbonaten kan få solrosfrön att reagera så de blir gröna🍞
Jag fick fatt på detta receptet för ett antal år sedan på Selma Spa i Sunne, det är ett jättegott bröd.

Utekväll med kollegor

I torsdagskväll var jag ute med mina kollegor och vi Bowlade, jag var tvåa till en början men snart var några kollegor mig hack i häl så jag slutade som nummer fyra. Efteråt hade vi en liten prisutdelningen och sedan bar det av till en Libanesisk restaurang, det var så ljuvligt att bara få sätta sig och bli serverad, vi åt en tre rätters meny. Ser ut som en simhall men det är Bowling.